Veerse Meer en Oosterschelde

Zeeland, één van de mooiste provincies van Nederland.

Zijn landelijke pracht, pittoreske landschappen, dooraderd met superveilige wandel- en fietsroutes,
de vele attracties en bezienswaardigheden voor jong én oud, maken van deze regio de plaats bij uitstek om te relaxen en/of actief te beleven.

Middenin al die pracht schittert het rustige water van het Veerse Meer, bezaaid met vele eilandjes,
elk met hun unieke eigenschappen en de oneindige lokale watersportmogelijkheden.

Alle ingrediënten aanwezig om een volkomen geslaagde daguitstap of weekendje met het gezin, vrienden of collega’s door te brengen.

Net in dit gebied heeft Fiesta Vela zijn zeiljacht “Perla del Mar” gelegd. De recent opgedane ervaring leerde ons immers dat veel mensen wel interesse toonden in een zeiltocht, maar toch argwanend stonden tegenover het soms woelige water van onze Noordzee.

Zo ontstond het idee om ook zeilevenementen – al of niet gecombineerd met andere activiteiten – te organiseren in dit wonderbaarlijk Zeeuwse decor.  De zeilsport moest toegankelijk gemaakt worden voor IEDEREEN. Ook minder actieve mensen, complete leken, oud en jong, mensen die vlug zeeziek worden, …

Het rustige water van het Veerse Meer bood dan ook de uitgelezen plek om dit te realiseren: RELAXEN en vooral GENIETEN !
Gezinsuitjes, groepsevenementen, een dagje vissen, zwemmen achter een boot, aanmeren bij een steiger bij één van de talrijke eilandjes, bezoek aan een eiland en BBQ bij zonsondergang, een weekendje weg met overnachting aan boord van een zeiljacht, … ALLES is mogelijk !!

Bovendien is dit ook de ideale plaats om deze zeilsport op een rustige manier te kunnen aanleren. Wilt u toch wat actiever zeilen, dan nemen we de sluis in de Zandkreekdam naar de onmetelijke Oosterschelde. Bovendien bevinden we ons op een dagje zeilen aan de Noordzee. Alles behoort nu tot de mogelijkheden van iedereen !

want… Fiesta Vela geeft je de UNIEKE WENK aan UW EVENT !

Enkele mogelijkheden

  • Zeehondjes spotten : Eén van onze succesformules! Een interactieve zeiltocht van een dag naar de drooggevallen platen op de Oosterschelde. Op deze natuurlijke zandbanken gaan zeehondjes zich maar al te graag laten bewonderen en fotograferen ! Breng je lunchpakket mee, wij zorgen voor het drinken.  En vergeet uiteraard je fototoestel of je camera niet!
  • Waterballade : Op deze tweedaagse mini-cruise over het Veerse Meer én Oosterschelde ga je pas echt op avontuur. Bestemmingen zijn afhankelijk van wind, getijden en stromingen. Je leeft en je overnacht aan boord van een luxe-zeiljacht. Restaurantbezoek of vertoeven op de boot? Jij beslist!
  • Excursie Veere : Zeiltocht van Kortgene naar het prachtige Veere, een gezellig Zeeuws stadje met een rijke geschiedenis. Shoppen of genieten van een zonnig terrasje ? Misschien lekker restaurantje ? Het kan allemaal!
  • Op maat: Heb je zelf een idee? Wij luisteren graag en werken een formule uit die bij je wensen past.

Meer informatie of inschrijven?

Contacteer ons via onze contact-pagina of download onze folder.